Wat is Airnergie / Actieve air.

 

AIRNERGY: gezondheidstechnologie op basis van natuurlijk verrijkte zuurstof

De innovatieve natuurlijke gezondheidstechnologie van Airnergy is in 1992 in Duitsland ontwikkeld.

Airnergytherapie heeft een meetbaar positieve invloed op een groot aantal (chronische) ziekten en aandoeningen. Door de gunstige invloed op het aŽrobe prestatievermogen en dus de prestatieverbeterende werking zijn er veel toepassingen voor – professionele – sporters.

Singlet Oxygen Energy
Net als bij het proces van fotosynthese worden de zuurstofmoleculen onder invloed van een natuurlijke lichtbron voor een split second in een hoog energetische toestand - de zogenaamde singlet-toestand - gebracht.

I
n het Airnergy therapieapparaat keert de zuurstof van de singlettoestand terug in de van nature in de lucht aanwezige triplettoestand. De energie die bij het „terugkeren“ vrijkomt, wordt geabsorbeerd door in de bevochtigde ademlucht aanwezige watermoleculen. Samen met de normale ademlucht wordt deze energie via een lichte adembril aan het lichaam aangeboden.

Effecten Airnergytherapie
De technologie van Airnergy zorgt ervoor dat de ingeademde lucht beter door het lichaam kan worden benut. De Airnergytherapie is volledig natuurlijk: er worden geen stoffen toegevoegd en er wordt niet gewerkt met verhoogde zuurstofconcentraties.
Daardoor bestaat er geen gevaar voor bijwerkingen of overdosering. Het toepassen van de Airnergytherapie lijkt niet alleen de levensverwachting te verhogen, maar beÔnvloedt ook de gezondheid en de vitaliteit. De duur, impact en ernst van ziekten kan daardoor aanzienlijk worden beperkt en de vitaliteit zal hierdoor toenemen.  

Gebruikers
Wereldwijd zijn er inmiddels al duizenden gebruikers van Airnergy, bij therapeuten, sportscholen, fitness- en welnesscentra. Ook zijn er steeds meer privť-gebruikers, die een Airnergy-apparaat thuis hebben staan. Diverse topsporters hebben de Airnergytherapie al in hun trainingsprogramma geÔntegreerd om hun gezondheid in zware trainingsfasen te stabiliseren, ter ondersteuning van de regeneratie en ter verbetering van hun prestatie- en concentratievermogen. Enkele voorbeelden daarvan zijn

  • De Bundesligaclub Bayer Leverkussen die Airnergy in de trainingsopbouw gebruikt.

  • Ook Marcelinho, voetbalprofessional bij de Bundesligaclub HERTHA BSC – heeft een nieuwe passie: om zijn lichaam in topconditie te houden, snel te herstellen van zware inspanningen en om zijn prestatie en concentratievermogen te vergroten zweert deze Braziliaan bij Airnergy. Een voor een sporter belangrijk aspect is dat er bij de Airnergy behandelingen geen preparaten, stoffen of zuurstof wordt toegevoegd. HERTHA BSC start dit seizoen met twee Airnergy-apparaten bij de medische staf.

  • Met een indrukwekkende buit van vier gouden en een bronzen medaille heeft de Duitse Biatlonploeg een substantiŽle bijdrage geleverd aan de voor Duitsland meest succesvolle Olympische Winterspelen tot nu toe in Turijn. Airnergy – dat al jarenlang opereert als partner van de nationale biatlonploeg – complimenteert het hele team met deze unieke prestatie. De Duitse biatleten gebruiken de Airnergytherapie nu al vijf jaar en trainer Frank Ullrich – zelf een overtuigd en enthousiast gebruiker van Airnergy – omschrijft de toegevoegde waarde van Airnergy als volgt: “Airnergy vormt een cruciaal onderdeel van de holistische zorg voor onze atleten. Airnergytherapie heeft ons in staat gesteld om deze resultaten te realiseren.

  • Tijdens de elfde editie van de Grand Prix of Nations series in China heeft Sebastian Stahl - een jonge coureur uit Neunkirchen – de vlag voor Duitsland gedragen. De 27-jarige coureur maakte zijn debuut in de 520 pk A1 Grand Prix bolide en werd verdienstelijk achttiende in het veld van 22 bolides.

  • Sebastian – die geboren is in Bonn – trad daarmee in de voetsporen van Timo Scheider en Adrian Sutil, die dit seizoen in tien races samen al 38 punten hadden verzameld.

  • Het 27-jarige racetalent zorgt ervoor altijd in goede conditie te zijn en blijven. Zoals veel van zijn collega’s en andere atleten en gebruikers, is hij een fan van de Airnergytechnologie. Het helpt Sebastian Stahl bij het opbouwen en vasthouden van zijn concentratie en conditie; cruciaal voor succes in de racesport. Zijn trainingsschema wordt regelmatig aangevuld met een Airnergysessie.

De resultaten van de Airnergytherapie worden ondersteund door een groot aantal klinische en wetenschappelijke studies en onderzoeken.

Dr. Ulrich Knop heeft een tweeledig gecontroleerde studie verricht naar de effecten van Airnergytherapie op onder andere de Hart Rate Variability. De conclusie van deze studie is dat Airnergytherapie als basisbehandelingsmethode zou moeten gelden voor alle aandoeningen, waarbij sprake is van een stoornis van het immuunsysteem of van de stofwisseling. Bovendien wordt Airnergy aanbevolen als een serieuze preventiemethode.

In een studie door Dr. Claudia SchŲllmann is gekeken naar de effecten van Airnergytherapie enerzijds en Zuurstoftherapie anderzijds. Bij de Airnergytherapie was sprake van een verbeterde zuurstofbenutting, die weerspiegeld werd in een betere stofwisselingskwaliteit en een verbetering van het regulerend vermogen. Het onder dezelfde condities inhaleren van geconcentreerde zuurstof had daarentegen geen positieve effecten

In een studie van Dr. med Erich Kršmer, Troisdorf uit 2001 wordt geconcludeerd dat met behulp van de Airnergytherapie een daling van het LDL-cholesterol van meer dan 20% en een stijging van het HDL-cholesterol van rond de 40% is bereikt. Dit vormt een belangrijke maat voor het verkleinen van het risico op een hartinfarct.

Prof. Dr. Klaus SchlŁter heeft in een studie 48 patiŽnten in een periode van twee weken minimaal tien Airnergy behandelingen gegeven. Bij patiŽnten met Hypertensie (n = 11) werd de bloeddruk genormaliseerd. Dit effect was ook na drie tot zes maanden nog waarneembaar.

In een studie door de Fitness Clinic van Helsinki (1995) naar de fysiologische effecten van een Airnergy behandeling wordt geconcludeerd: „De zuurstofutilisatie stijgt met ongeveer 7 procent, de energieproductie stijgt met circa 8 procent. Zowel de CO2-productie als de lactaatproductie dalen met ongeveer 7 procent. De verhoogde energieproductie lijkt samen te hangen met de verbeterde zuurstofutilisatie.“

free web page
hit counter