Gastenboek, Raymond Bottse.

 

Door de lange beoefening van de basketballsport op topniveau heb ik natuurlijk veel last van pijntjes. 

Ik kwam in contact met Henny van derHallo,
 
ik ben Robert van de Pas en ik doe topsport tennis. Op dit moment sta ik nummer 3 van Nederland van alle jongens van mijn eigen leeftijd.
 
Afgelopen zomer begon ik last te krijgen in mijn rechterarm, vooral tijdens het tennissen. De pijn nam met elke training toe en het verhinderde mij in het spelen. Omdat ik boven de 20 uur per week train, moest hier toch wat aan gedaan worden. Om de pijn te verhelpen heb ik vele bezoeken gebracht aan zowel fysio- als manueeltherapeuten, alleen hielp dit niet veel. Ik was na een behandeling vaak 1 training van de pijn af, maar daarna sloeg de pijn weer net zo erg als voorheen toe.
 
Toen ik tijdens een competitie een bekende tegenkwam, werd ik bij toeval geadviseerd een keer een acapuncturiste op te gaan zoeken. Toen ik thuis was heb ik het gelijk op het internet opgezocht en zo kwam ik op de website van Henny. Uiteindelijk hebben we een afspraak gemaakt en een paar  dagen later ging ik voor de eerste keer naar een behandeling van acapunctuur.
 
Ik was de eerste keer wel een beetje zenuwachtig, omdat ik niet zo goed wist wat ik moest verwachten en ik bovendien geen fan ben van naalden. Dus toen ik de naalden voor de eerste keer zag brak het zweet me ook wel een heel klein beetje uit. Maar het viel hartstikke mee! Van de naalden voel je eigenlijk niks en het energiestootje wat je krijgt is eventjes schrikken, maar voelt eigenlijk nog wel grappig aan ook. Ik heb dus helemaal geen angst meer voor acapunctuur en hiermee wil ik andere mensen er ook op wijzen dat er niks is om van te schrikken.
 
Toen ik de eerste keer bij Henny was geweest voelde ik meteen al verschil. Mijn arm voelde een stuk beter aan en ook in de trainingen ging het beter. Na de eerste behandeling zijn er nog velen gevolgd en mijn arm werd steeds een stukje minder pijnlijk. Uiteindelijk is mijn armblessure helemaal verdwenen en tegenwoordig ga ik elke keer naar Henny wanneer ik ergens last van heb.
 
Op dit moment ben ik heel erg druk met toernooien spelen over de hele wereld en ik hoop voorlopig met de hulp van Henny zoveel mogelijk blessurevrij te blijven!
 
Ik wens iedereen nog een gelukkig, gezond en vooral sportief 2009 toe.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Robert van de Pas
 Deze TCM deskundige helpt mij met behulp van de Oosterse Geneeskunde af te komen van chronische pijnen in de rug, knieën en enkels.

In het begin stond ik nogal sceptisch te kijken naar de acupunctuurnaalden die Henny bij mij aanbracht. Ik weet nog goed dat ik in het begin de naalden niet eens voelde. Na een paar behandelingen echter begon ik ze te voelen. Dit was een goed teken. 

Voor ik in contact kwam met Henny had ik al een aantal onderzoeken gehad van andere artsen en ik stond op het punt om mij te laten opereren aan mijn knie. Dankzij de behandelingen van Henny is dit niet meer nodig en gaat het lopen een stuk soepeler dan voorheen. 

Ook verbaas ik mij over de snelle herstelperiode die ik had nadat iktijdens een internationaal basketballtoernooi in Spanje mijn hamstring had ingescheurd. Tijdens de eerste wedstrijd maakte ik een drive naar de basket voor een lay-up. Toen ik neerkwam voelde ik het al (ik herkende de symptomen van een eerdere scheuring aan het begin van mijn basketballcarričre). Het toernooi was voor mij direct afgelopen. Terug in Nederland kon ik dankzij de behandelingen van Henny binnen een week alweer basketballen. 

Ik was aangenaam verrast omdat ik normaal gesproken enkele weken uit de running zou zijn geweest. Ik ben ervan overtuigd dat acupunctuur als behandelingsmethode in de sport meer en meer haar weg zal vinden. Zeker gezien de goede resultaten die Henny boekt.

Raymond Bottse

ex basketbalinternational