Gastenboek, Arthur.

 

Beste geÔnteresseerde,

Ongeveer 15 jaar geleden kreeg ik op mijn onderbenen, bij mijn ellebogen en knieŽn en op mijn hoofdhuid een aantal plekken die meestal een rode huid gaven en schilfering veroorzaakten. Na het bekende bezoek aan de huisarts en daarna de doorverwijzing naar de Dermatoloog kreeg ik diverse zalfjes te proberen en luidde de diagnose: psoriasis. Na een aantal jaren met geen vooruitgang en een aantal zalfjes verder kreeg ik te horen: "Het zal wel door stress komen en u moet er maar mee leren leven".

Okť dan, je leeft er verder mee maar het oog wil ook wat en ik begon er niet fraaier uit te zien in mijn korte broek en ging mij irriteren aan die plekken en de schilfers.

Mijn sportmasseur gaf toen aan om eens een acupuncturist en/of homeopathie te raadplegen, waarbij hij Henny van de Gaag noemde.

Ik had nog nooit een ervaring met naalden gehad en vond het in het begin wel spannend wat er zou gaan gebeuren. De naalden vielen reuze mee en doen geen pijn. Wat wel verrassend was Henny's diagnose dat die plekken veroorzaakt worden door het niet goed functioneren van mijn maag en milt en die zodoende niet in balans zijn. Dit is heel anders dan de constatering van de Dermatoloog die alleen maar naar de huid keek en niet verder verbanden legde. Hierdoor worden de afvalstoffen niet afgevoerd en zoeken de zwakste plekken in het lichaam op. Juist, mijn plekken.

Gelijk gaf Henny aan hier wat aan te kunnen doen maar wat er in 15 jaar is ingeslopen krijg je er niet binnen een jaar weer uit. Door haar heldere uiteenzetting kom jezelf ook tot de constatering hoe het een en ander in je lichaam werkt en wat je er zelf ook nog aan kan doen. Na een aantal accupunctuur behandelingen (om de organen in balans te brengen) is Henny begonnen om de vuile toxines op die plekken weg te halen door cupping .(d.i. dmv een klein hamertje met scherpe puntjes wordt de opperhuid licht kapot gemaakt en daarna door er een cup op te plaatsen en vacuŁm te zuigen worden de vuile toxines uit de huid getrokken).

               

Dit is nu 3 maal gebeurd en je ziet de huid opknappen en de donkere kleur (toxines) wegtrekken. Hiernaast slik ik om de balans goed te houden nog een capsule met kruiden. Zoals het er nu naar uitziet is het eind in zicht en kan ik mij weer in korte broek vertonen zonder vragende blikken.

Daar ik nog een actief sporter ben is Henny in de afgelopen tijd ook meerdere malen betrokken geweest bij blessures van mij die zij dan met de verschillende methodes die zij beheerst vakkundig, snel en vooral heel prettig behandeld. Deze blessures zijn in vergelijking met de 'oude' behandelingswijze bij mij vele malen sneller en effectiever genezen.

Kortom: Henny toont bij mij weer ieder keer aan waarom deze geneeswijzen al 5000 jaar bestaan en dat er meer is tussen hemel en aarde dan alleen maar wetenschappelijk bewijs. Die dermatoloog (+ vele andere Logen) zien mij in eerste instantie zeker niet meer.

Tot zover alvast, Bedankt Henny

Arthur uit Zwijndrecht.