Gastenboek, anoniem.

 

Sinds maart 2001 bezoek ik Henny. Ik zat in een zware depressie en had een burn out. Hierdoor ontstonden in mei/juni 1999 allerlei lichamelijke klachten, zoals pijn in mijn nek, in mijn armen, handen en rug. 

Mijn energiepeil was nul. Door het slikken van medicijnen was ik ook enorm in gewicht toegenomen. Bovendien veroorzaakte de overgang nog allerlei hormonale klachten. Een vriendin kwam toen opeens naar mij toe en zei: Jij moet naar Henny!!!

Je wilt uiteraard van alles proberen en omdat ik open sta voor alternatieve geneeswijzen besloot ik meteen te bellen en een afspraak te maken. Na een intake-gesprek zijn we direct met allerlei behandelingen begonnen, de eerste maanden ondersteund door kruidenpreparaten.


Het eerste resultaat was dat ik rustiger werd, ook al door het praten met Henny. Er is iemand die aandacht heeft voor jouw probleem en die alle tijd voor je heeft. Aan het begin van elke behandeling praten we even over wat de tijd daarvoor is gebeurd en hoe het gaat etcetera. Zeker in het begin veel gepraat maar - zoals gezegd - ook direct met de behandelingen begonnen, zeg maar een combinatie van psychische en fysieke aanpak dus.

De eerste maanden heeft Henny veel acupunctuur gedaan en shiatsumassage. Dat is ook zo prettig aan Henny. Zij is niet alleen acupuncturiste maar beheerst meerdere Oosterse geneeswijzen. Blijkt iets op een bepaald moment niet aan te slaan, dan zoekt ze gewoon verder tot een andere behandelmethode wel aanslaat. 

Langzamerhand ging het beter, had ik de kruiden niet meer nodig en werd het aantal acupunctuurbehandelingen ook minder. Nu ben ik zover dat mijn hormonenhuishouding weer normaal begint te worden. Dit betekent onder andere dat ik nu ongeveer de helft van mijn gewichtstoename kwijt ben en ik vooral nog naar Henny ga voor 'het onderhoud'. 

Ik ben nog zeker niet voor 100% hersteld, maar zodra er nu een terugslag is kan daar meteen aan worden gewerkt. Eventuele klachten worden zodoende meteen effectief verholpen.

Ik denk dat het voor iedereen goed zou zijn om regelmatig bij iemand als Henny langs te gaan. Ik zie het als een bezoek aan bijv. de sauna, kapper of schoonheidsspecialiste. Ook daar ga je naartoe niet omdat het noodzakelijk is, maar gewoon om klachten in de toekomst te voorkomen en om je lichaam en geest gezond te houden. Ik ben daarom zeker van plan Henny te blijven bezoeken, alleen niet meer zoals in het begin elke week of elke twee weken, maar bijvoorbeeld eens per maand. Op die manier denk ik steeds beter de juiste balans tussen geest en lichaam te vinden en te houden.

ik ben mijn vriendin nog steeds dankbaar voor haar verwijzing naar Henny.