Gastenboek, Robert van de Pas.

 

Hallo,
 
ik ben Robert van de Pas en ik doe topsport tennis. Op dit moment sta ik nummer 3 van Nederland van alle jongens van mijn eigen leeftijd.
 
Afgelopen zomer begon ik last te krijgen in mijn rechterarm, vooral tijdens het tennissen. De pijn nam met elke training toe en het verhinderde mij in het spelen. Omdat ik boven de 20 uur per week train, moest hier toch wat aan gedaan worden. Om de pijn te verhelpen heb ik vele bezoeken gebracht aan zowel fysio- als manueeltherapeuten, alleen hielp dit niet veel. Ik was na een behandeling vaak 1 training van de pijn af, maar daarna sloeg de pijn weer net zo erg als voorheen toe.
 
Toen ik tijdens een competitie een bekende tegenkwam, werd ik bij toeval geadviseerd een keer een acapuncturiste op te gaan zoeken. Toen ik thuis was heb ik het gelijk op het internet opgezocht en zo kwam ik op de website van Henny. Uiteindelijk hebben we een afspraak gemaakt en een paar  dagen later ging ik voor de eerste keer naar een behandeling van acapunctuur.
 
Ik was de eerste keer wel een beetje zenuwachtig, omdat ik niet zo goed wist wat ik moest verwachten en ik bovendien geen fan ben van naalden. Dus toen ik de naalden voor de eerste keer zag brak het zweet me ook wel een heel klein beetje uit. Maar het viel hartstikke mee! Van de naalden voel je eigenlijk niks en het energiestootje wat je krijgt is eventjes schrikken, maar voelt eigenlijk nog wel grappig aan ook. Ik heb dus helemaal geen angst meer voor acapunctuur en hiermee wil ik andere mensen er ook op wijzen dat er niks is om van te schrikken.
 
Toen ik de eerste keer bij Henny was geweest voelde ik meteen al verschil. Mijn arm voelde een stuk beter aan en ook in de trainingen ging het beter. Na de eerste behandeling zijn er nog velen gevolgd en mijn arm werd steeds een stukje minder pijnlijk. Uiteindelijk is mijn armblessure helemaal verdwenen en tegenwoordig ga ik elke keer naar Henny wanneer ik ergens last van heb.
 
Op dit moment ben ik heel erg druk met toernooien spelen over de hele wereld en ik hoop voorlopig met de hulp van Henny zoveel mogelijk blessurevrij te blijven!
 
Ik wens iedereen nog een gelukkig, gezond en vooral sportief 2009 toe.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Robert van de Pas