Gastenboek, Ada.

 

Mijn suiker-en cholesterol waardes waren al verschillende keren aan de hoge kant geweest. Niet heel erg, maar toch iets om rekening mee te houden, omdat mijn vader diabetes en hart-en vaatziekten had. Bovendien was er na de overgang sprake van bijna elk jaar een kilootje erbij, wat zich voornamelijk op de maag en buik vastzette. En aangezien buikvet  een verhoogd risico met zich mee brengt, moest er iets gebeuren.

Via een collega kwam ik bij Henny terecht. Volgens haar was er nog niets mis met mijn BMI, maar het vetpercentage was 41,8 en het vet om de organen was 9. De getallen zeiden mij niets, maar ik kon me er wel wat bij voorstellen, want dat had ik s morgens in de spiegel nog gezien.

Om kort te gaan: door acupunctuur in combinatie met een dieet ben ik in een paar weken 10 kg kwijtgeraakt en het vetpercentage is gezakt naar 30,9. Dankzij Henny kreeg ik er lol in om te experimenteren met  allerlei groentes en zelf recepten te verzinnen binnen het lijstje wat mocht. En om keuzes te maken. Wat wil ik heel graag en wat is de zonde niet waard. Er blijkt veel de zonde niet waard te zijn en als ik zondig is het alleen voor iets heel bijzonders. 

Bij de jaarlijkse controle van mn huisarts, bleken al mijn waardes gedaald te zijn tot een zeer gezond niveau. Nooit gedacht dat me dat nog zou lukken al 60plusser zonder wilskracht, maar het viel allemaal reuze mee, door de hulp van de acupunctuur. Bovendien ben ik fitter dan ooit en dat wil ik graag zo houden.   Henny , hartelijk bedankt hiervoor.

Marijke