Shiatsu.

 

Shiatsu komt voort uit oosterse massagetechnieken, die al ruim 3000 jaar bestaan. Bij Shiatsu is de diagnose en behandeling volgens de TCM met als oorsprong Yin en Yang.  

De levensenergie (Qi) stroomt in ons lichaam door de energiebanen (meridianen). Met Shiatsu werk je net als met acupunctuur op deze meridianen. Maar het verschil is dat een acupuncturist met naalden bepaalde punten be´nvloedt, en dat een Shiatsutherapeut geen naalden gebruikt en soms de gehele meridiaan bewerkt. 

Shiatsu betekent letterlijk “druk met de vingers”. Het geven van druk wordt gedaan met de duimen,vingers, ellebogen en handpalmen op de meridianen. Dit zorgt ervoor dat geblokkeerde energie (Qi) in de energiebanen en organen weer gaat stromen en de weefsels worden doorbloed waardoor lichaam en geest met elkaar in harmonie komen en optimaal gaan functioneren.

Een blokkade of verstoring in het netwerk van meridianen veroorzaakt een disbalans in het lichaam waardoor er ziektes kunnen ontstaan. Door het lichaam in balans te houden voorkom je ziektes.

SHIATSU kan een stap zijn naar een natuurlijker evenwichtiger leven. SHIATSU activeert, versterkt en stimuleert het zelfgenezings mechanisme van het lichaam. Het brengt de lichaamsenergie weer in balans, zodat lichaam en geest weer in balans komen.